Popularność żywności premium w Polsce

mięso na stole fotografia

Nawyki konsumentów się zmieniają. Gusta i zachowania klientów również. Przykładamy większą wagę do tego jakie produkty kupujemy, głównie dlatego, że nasza wiedza w tym zakresie też się poszerza.

Produkty wysokiej jakości

Zwiększa się popularność żywności premium ale narasta też problem fałszowania produktów żywnościowych. Dlatego stale należy się edukować albo kupować u sprawdzonych dostawców.
Oszustwa to m.in. fałszowanie etykiet, dodawanie barwników, substancji chemicznych, rozcieńczanie produktów. Najwięcej produktów premium sprzedaje się w dużych miastach.

Przysłowiowa kromka chleba ze smalcem, kiedyś uważana za przysmak prl-owskich stołów, teraz robi zawrotną karierę i urosła do rangi żywności zdrowej, nieskażonej chemią.

Zdrowa żywność – co to znaczy?

Internauci zdrową żywność określają jako: produkty z krótką listą składników, naturalne – jak najmniej przetworzone, bez konserwantów, bez fosforanów, produkowane z dala od głównych ciągów komunikacyjnych, produkty lokalne z małych zakładów.

Produkty Premium w Polsce

Tak jak nie udało się Almie tak i niestety nie przetrwa Piotr i Paweł. Produkty premium w polsce nie utrzymają się. Nadal dużo ważniejsze jest kupowanie drogich ciuchów, torebek, butów czy samochodów czyli coś co inni mogą zobaczyć. Wolimy robić zakupy w najtanszych sieciówkach i to się chyba długo jeszcze nie zmieni.

Dodaj komentarz